• Forumumuzu keşfetmek ve içeriklere katılmak için üye olmayı unutmayın.

2026’nın Yeni Simülasyon Oyunu: Shapez 2

Shapez 2, Alman bağımsız geliştirici tobspr Games tarafından yapılan yeni nesil bir simülasyon & fabrika yönetimi oyunudur. Oyun, 15 Ağustos 2024’te erken erişime açılmış olup, 23 Nisan 2026’da resmi olarak 1.0 sürümü yayınlancaktır.

🛠️ Oyun Mekanikleri ve Özellikleri
📦 Fabrika Kurma ve Yönetme:
Oyuncular, kaynak çıkarma, işleme ve üretim için otomatik sistemler kurarak kendi fabrikalarını genişletirler. Oyunda amaç belirlenmiş bir zafer koşulu yoktur — dileyen oyuncu devasa bir üretim hattı kurabilir.

🔧 İşlem Çeşitliliği:
Çeşitli kesiciler, boyama makineleri, dengeleyiciler gibi üretim makineleriyle karmaşık ürünler oluşturmak mümkündür. Bu yapı, oyunculara yüksek seviyede özelleştirme ve yaratıcılık sunar.

Sonsuz Genişleme:
Tüm binalar ücretsiz olduğu için fabrika teoride sınırsız şekilde büyüyebilir. Bu durum oyunculara kendi üretim imparatorluklarını kurma özgürlüğü verir.

🎨 Atmosfer ve Stil:
Soyut görsel stili ve sakin üretim temposu, oyunculara odaklanmış ve tatmin edici bir simülasyon deneyimi sağlar.

📅 Çıkış ve Gelişim Süreci
Erken Erişim Başlangıcı:
15 Ağustos 2024
1.0 Resmi Çıkış: 23 Nisan 2026
Geliştirici / Yayıncı: tobspr Games (Indie Studio)
Platform: PC Steam üzerinden erişilebilir.

Oyun, Steam’de erken erişimde bulunurken oyuncu topluluğu tarafından olumlu eleştiriler aldı ve fabrika simülasyonu türünde beğenilen bir yapım haline geldi.

Geri